Pietramore 2017 | Montepulciano d'Abruzzo Superiore DOP
SMAAK
Heerlijk warme, volle aanzet met een subtiele zoetimpressie van het rijpe fruit. Serieuze structuur, maar dankzij de genereuze hoeveelheid sap zal niemand dit als streng ervaren. Aardig wat 'vlees op de botten' en dat maakt het meer dan aangenaam. Fractie drogende tannines in de finale, maar ook die lijken haast ingepakt te zijn door een gulle dosis sap.
NEUS
Vruchtenintensieve neus, met name kersen en zwarte bessen. Wat confiture van genoemd fruit. Ook kruidige tonen en iets van drop/salmiak. Door het niet heel geringe alcoholpercentage (14%) stijgt er wat warmte uit het glas; overigens past dit percentage goed bij het type wijn.
CULINAIR
Dergelijk rood is breed inzetbaar, maar zonder meer heel goed te combineren met basale, smaakvolle gerechten uit de Italiaanse keuken: zacht gesmoord kalfsvlees, rijke pasta's met vlees. De durfal schenkt ‘m iets koel bij inktvis van de grill.