Vorige Artikel 4 van 4 Volgende

Cuvée Prestige | Faugères met Hachee en rode kool

Hachee met rode kool

  • 1  ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1  laurierblaadje
  • 3  kruidnagels
  • 400 g riblappen
  • 2 el bloem
  • zonnebloemolie
  • 330 ml bier (kan vervangen worden door water)
  • 1  runderbouillonblokje
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 800 g aardappels
  • 1  rode kool
  • 1  kaneelstokje
  • 2 el bosvruchten jam
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1  appel

BEREIDINGSWIJZE

Totale tijd: 3 UUR EN 30 MINUTEN

Stap 1

Pel de ui, halveer en snipper 1 helft fijn. Pel en hak de knoflook.

Stap 2

Prik het laurierblaadje vast op de halve ui met de kruidnagels.

Stap 3

Snijd het vlees in blokjes.

Stap 4

Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Hussel de vleesblokjes door de bloem.

Stap 6

Verwarm een braadpan en verhit de olie. Voeg de blokjes vlees toe en bak het vlees rondom bruin.

Stap 7

Voeg de uien en knoflook toe. Blus de hachee met bier en een halve liter water. (Indien geen bier dan 0,8 liter water)

Stap 8

Voeg de halve ui met laurierblaadje toe. Leg de deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur circa 3 uur zachtjes gaar stoven en roer af en toe door.

Stap 9

Voeg na circa 30 minuten het bouillonblokje en de azijn toe.

Stap 10

Haal het deksel dan van de pan, zodat de saus van de hachee kan indampen.

Stap 11

Breek de ontbijtkoek in blokjes en roer door de saus.

Stap 12

Verwijder de halve ui met laurierblaadje. Breng de hachee op smaak met peper.

Bereidingswijze voor de aardappels

Stap 1

Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.

Stap 2

Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.

Bereidingswijze voor de rode kool
 

Stap 1

Halveer de rode kool en verwijder de stronk. Snijd de kool zo fijn mogelijk.

Stap 2

Rasp de appel fijn tot het klokhuis.

Stap 3

Pel de rode ui en snipper fijn.

Stap 4

Breng de rode kool met een bodempje water, appel, ui en kaneelstokje, peper en zout aan de kook in een pan.

Stap 5

Leg de deksel op de pan en stoof de rode kool in ca 25 minuten gaar.

Stap 6

Breng op smaak met de bosvruchtenjam.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Aanbieding

© 2012 - 2019 Country Wine | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel