Herfstige runderstoof met Le Parfum rouge
Le Parfum du Mas Olivier heeft een glanzende en dieprode kleur. De neus is krachtig en wordt gedomineerd door tonen van zwart fruit en kreupelhout. In de mond biedt de stevige structuur mooie aroma's van tijm en cistus. De krachtige en gecontroleerde tannines begeleiden een lange en elegante afdronk met minerale tonen.
Een perfecte begeleider bij rood vlees in saus, tournedos met groene peper, varkenshaas met tapenade. Met het herfstige weer is Le Parfum overheerlijk naast deze runderstoof.
Winnaar medaille d'or Concours International de Lyon.
Ingrediënten
- 1 kg stoofvlees (bijv. runderriblappen, sukadelappen of runderlappen)
- 1 el bloem
- 2 witte uien
- 3 tenen knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 2 winterpenen
- 2 laurierblaadjes
- 6 takjes tijm
- 150 ml vocht (rode wijn/water)
- 1 el tomatenpuree
- 2 el worcestersaus
- runderbouillon (van blokjes of vers - bij vers kunt u minderen in het vocht)
- zout en peper
Bereiding
- Snij het vlees in grove blokjes, bestrooi met zout en peper en wentel door de bloem.
- Verhit olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak het vlees in kleine porties rondom bruin en haal uit de pan.
- Temper het vuur en voeg evt. extra olie toe. Bak de ui glazig.
- Voeg de bleekselderij en winterpeen toe en bak 5 mins. mee.
- Voeg laurier, tijm en rode wijn/bouillon toe en laat 2-3 mins zachtjes koken.
- Roer over de bodem zodat aangebakken restjes loskomen van de pan.
- Roer de tomatenpuree en worcestersaus erdoor en kook nog circa 1 minuut door.
- Nu is het moment om de slowcooker erbij te pakken (zonder kan natuurlijk ook).
- Voeg het mengsel uit de pan toe aan de slowcooker en voeg vlees en bouillon toe en stoof 6-8 uur op de lage stand, tot het vlees mals is.
- In de pan stoof je het geheel circa 3 uur met deksel op de pan op laag vuur. Voeg zo nodig wat extra water toe als het te droog wordt.
- Breng op smaak met zout en peper
- Serveer met verse aardappel puree en haricots verts.